Klanten beoordeelden ons met een 9 uit 10

Carver rijden

Makkelijk en Compact

Welk rijbewijs heb ik nodig?

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor een Carver Base en R+?
De Carver Base en R+ zijn geclassificeerd als brommobiel, hierdoor mag je in Nederland al met je scooterrijbewijs (AM) de Carver besturen. Een auto- of motorrijbewijs (A of B) is verder ook voldoende.

Wat voor rijbewijs heb ik nodig voor een Carver S+?
Voor de Carver S+ heb je een motorrijbewijs (A) of autorijbewijs (B) van voor 18 januari 2013 nodig. Als je de Carver aanschaft als een invalidenvoertuig heb je geen rijbewijs nodig om de Carver te besturen.

Waar mag ik met de Carver allemaal rijden?
De verkeersregels zijn afhankelijk van of je Carver als brommobiel (op kenteken), als driewielig motorrijtuig of als invalidenvoertuig (op verzekeringsplaatje) staat geregistreerd.

Plek op de weg

Plek op de weg voor brommobiel (Base en R+)
Ook al is de brommobiel juridisch gezien een bromfiets, toch hoort de brommobiel thuis op de rijbaan. Dit geldt dus ook op provinciale wegen. Maximumsnelheid op de rijbaan is voor een brommobiel 45km/u. Bestuurders van een brommobiel mogen geen gebruik maken van autowegen en autosnelwegen.

Voor meer informatie over waar je mag rijden met een brommobiel en tips voor kronkelroutes, raden wij je aan om de website van Kronkelroutes.nl te bekijken.

Plek op de weg voor driewielig motorrijtuig (S+)
Als driewielig motorrijtuig rijd je zowel binnen als buiten de bebouwde kom op de rijbaan waar auto’s rijden.

Plek op de weg voor Invalidenvoertuig (Limited)
Bestuurders van een invalidenvoertuig gebruiken:

  • het trottoir of voetpad (max. 6km/u)
  • het (brom)fietspad binnen de bebouwde kom (max. 30km/u)
  • het (brom)fietspad buiten de bebouwde kom (max. 40km/u)
  • de rijbaan (max. 45km/u).

Bestuurders van een invalidenvoertuig zijn helemaal vrij in hun keuze van de plaats op de weg. Bestuurders van een invalidenvoertuig mogen geen gebruik maken van autowegen en autosnelwegen.

Opmerking: de wetgeving voor dit type voertuig verandert snel. Neem dus contact op met de gemeente als je niet zeker bent van de regels.

Parkeren

Waar mag ik met de Carver parkeren?
Dit is afhankelijk van hoe je het voertuig hebt geregistreerd.

Een brommobiel (Carver Base & R+) mag niet op de stoep parkeren. Er mag geparkeerd worden langs de weg daar waar toegestaan in parkeervakken. Voor betaald parkeren gelden dezelfde regels als voor personenauto’s. Voor een driewielig motorrijtuig (Carver S+) verschilt dit per gemeente. Bij de een mag je niet op de stoep parkeren, maar bij anderen wel. Raadpleeg dan ook altijd je gemeente voor de actuele wetgeving.

Met een invalidenvoertuig is het toegestaan om op de stoep (zolang je de doorgang niet belemmert) of de weg te parkeren. Wanneer een invalidenvoertuig op de stoep geparkeerd staat, hoeft geen parkeergeld betaald te worden. Als een invalidenvoertuig op de weg in een parkeervak staat, gelden dezelfde regels als voor personenauto’s. Er moet dus wel parkeergeld betaald worden. Maar ook bestuurders van een invalidenvoertuig kunnen (als ze daar recht op hebben) gebruik maken van een gehandicaptenparkeerkaart.

Opmerking: momenteel zijn veel gemeentes bezig met het herzien van de wetgeving omtrent het parkeren van voertuigen met een verzekeringsplaat. Neem contact op met de gemeente als je niet zeker weet wat de regels zijn.

Heeft u nog vragen over het leasen of financieren van uw Carver?

Neem dan contact met ons op